Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ArchLinux Arch Linux

Discussion in 'ArchLinux i Slackware' started by aleksandar1986, 22.05.2012.

  1. trapavko2001

    Korisnik

    Joined:
    02.02.2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nis
    Sistem:
    Arch
    nzm ^^ pratio sam neki tutorial :D ctrl i 6 :D i iso da ga kopiram tolko nisam ni vido koj je :D

    koj treba da stavim ?
     
  2. ZDroid

    Guest

    @[member='trapavko2001'] Pa ne znam koji si server postavio za pacman. Potraži taj tutorijal pa vidi koji je.
     
  3. simaco11

    Korisnik

    Joined:
    17.12.2012
    Messages:
    268
    Likes Received:
    77
    Location:
    Metallica
    Sistem:
    Manjaro
    Čekiraj USA,Canada i Srbija server
     
    Collapse Signature Expand Signature
  4. ZDroid

    Guest

    @[member='simaco11'] Pa dobro... može :D

    Ima li UK? US i UK serveri su najstabilniji valjda? xD
     
  5. simaco11

    Korisnik

    Joined:
    17.12.2012
    Messages:
    268
    Likes Received:
    77
    Location:
    Metallica
    Sistem:
    Manjaro
    Ja sam takođe čekirao UK,zaboravio sam da navedem
     
    Collapse Signature Expand Signature
  6. trapavko2001

    Korisnik

    Joined:
    02.02.2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nis
    Sistem:
    Arch
    cekiram i o5 isto kao da nepostoji sudo koji treba da sknem -.-
     
  7. Archix

    Korisnik

    Joined:
    22.10.2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    Sistem:
    Arch
    Je l' možeš bilo šta da instaliraš ili je problem samo sudo? Što se servera tiče ja volim da čekiram Germany, radi savršeno.
     
    Collapse Signature Expand Signature
  8. trapavko2001

    Korisnik

    Joined:
    02.02.2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nis
    Sistem:
    Arch
    samo sudo sve ostalo radi
     
  9. simaco11

    Korisnik

    Joined:
    17.12.2012
    Messages:
    268
    Likes Received:
    77
    Location:
    Metallica
    Sistem:
    Manjaro
    Postoji problem sa grafičkom karticom koji ne mogu da rešim. Radi se o Nvidia Gforce Gt240 1gb kartici. instalirao sam kako ovde piše https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners%27_Guide_(%D0%A1%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B8)#NVIDIA_Graficke_karte
    Međutim kada pokrenem Browser igre AirMech ili Kings Road izađe greška
    Code:
    it looks like we have detected a problem with your graphics driver.
    You may need to update your graphics driver to the newest version as it might be out of date.
    You can follow the directions posted by Google here: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=1202946
    Relaunching Chrome or reloading the page may help as well.
    
    A na Kings road-u greška je
    Code:
    Flash player doesn't support graphic hardware in your system.
    
    Sa ostalim distrama nema problema.
     
    Collapse Signature Expand Signature
  10. B74

    B74
    Korisnik

    Joined:
    20.10.2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    11
    Пробај са власничким драјверима.
     
  11. Archix

    Korisnik

    Joined:
    22.10.2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    Sistem:
    Arch
    Collapse Signature Expand Signature
  12. simaco11

    Korisnik

    Joined:
    17.12.2012
    Messages:
    268
    Likes Received:
    77
    Location:
    Metallica
    Sistem:
    Manjaro
    Nvidia driveri su se "svađali sa" Liblg-om .. NJega sam uspeo da skinem i da instaliram drivere. sada Airmech radi,ali ova druga,kings road zahteva flash 11.5,a koliko znam za linux je najnoviji 11.2 ... postoji li mogućnost da se nađe 11.5?
     
    Collapse Signature Expand Signature
  13. Archix

    Korisnik

    Joined:
    22.10.2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    Sistem:
    Arch
    Collapse Signature Expand Signature
  14. simaco11

    Korisnik

    Joined:
    17.12.2012
    Messages:
    268
    Likes Received:
    77
    Location:
    Metallica
    Sistem:
    Manjaro
    po vikiju da,ali ipak neće. Inače,pojavio se problem sa zvukom (nije radio) pa sam ubacio OSS. sad radi ali nemem volume ikonicu dole kod sata. Svašta sam probao ali ne mogu da je namestim da bude vidljiva. ako ima neko ideju neka viče.

    EDIT: rešio VolWheel je rešio stvar
     
    Collapse Signature Expand Signature
  15. Archix

    Korisnik

    Joined:
    22.10.2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    Sistem:
    Arch
    Jesi disable-ovao sve ostale flash plugine u chrome://plugins?
     
    Collapse Signature Expand Signature
  16. dragan99

    Guest

    J aprobo, nekako zbudjio neku cinnarch instalaciju, namestao grub.cfg jer ga ostavio od CD. Podigao nekako , instalirao par paketa i onda ode. zaglavi, dao mu da nadje 3 najbrza mirrora , pogubi se OS nacisto, sad trazi mirror listu, skontam prekopiram Arch listu ali nece, bilo sta da pokusam d ainstaliam nece
     
  17. simaco11

    Korisnik

    Joined:
    17.12.2012
    Messages:
    268
    Likes Received:
    77
    Location:
    Metallica
    Sistem:
    Manjaro
    @[member='dragan99'] prvo update sistem. Zna nekad mirror lista da ne radi dok se ne updateuje sistem.
     
    Collapse Signature Expand Signature
  18. simaco11

    Korisnik

    Joined:
    17.12.2012
    Messages:
    268
    Likes Received:
    77
    Location:
    Metallica
    Sistem:
    Manjaro
    Problem ze problemom..pre par dana reinstalirao Archbang.. Sad ne mogu da namestim da mi Thunar vidi windows particiju a na njoj su mi filmovi. Prošli put je particija bila vidljiva u thunaru,sada ne.. Kako da je mountujem,nigde nisam našao razumljivo objašnjenje.
     
    Collapse Signature Expand Signature
  19. Archix

    Korisnik

    Joined:
    22.10.2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    Sistem:
    Arch
    Collapse Signature Expand Signature
  20. simaco11

    Korisnik

    Joined:
    17.12.2012
    Messages:
    268
    Likes Received:
    77
    Location:
    Metallica
    Sistem:
    Manjaro
    Probaću ovo.. Sad me je*e ALSA. Od kako sam instalirao Nvidia driver ja nemam zvuk.. Instalirao opet alsu i zvuk se vrati. Ali kčim restartujem mašinu zvuka nema.. i onda sve u krug.
     
    Collapse Signature Expand Signature