Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Backup foruma vraćen na 30.10.2018

Discussion in 'Globalna obaveštenja' started by FOSSbot, 05.11.2018.

 1. FOSSbot

  Staff Member

  Joined:
  14.05.2012
  Messages:
  78
  Likes Received:
  81
  Sistem:
  Ostalo
  Poštovani forumaši,

  Iz (za sada još) nepoznatog razloga, MySQL server je sam od sebe nakon sitnijeg update konvertovao jednu od tabela iz MyISAM u innodb, u pitanju je tabela koja ima svega 59 redova i nekoliko kb težine, no to se odrazilo da kada se nekoliko puta pristupa privatnim porukama, SQL se optereti i baza pukne, nekoliko puta tako i tabela je bila potpuno uništena.

  Problem je prosleđen Xenforo developer timu obzirom da imamo licencu za ovaj forum pa neka se oni bakću sa ovim.

  Onemogućio sam update za SQL dok se ne reši ovo, u medjuvremenu morao sam da vratim backup a najsvežiji gde problem nije postojao je 30.10.2018 svega 15-ak poruka je izgubljeno pa ne zamerite na ovome.

  U svakom slučaju postavio sam da osim klasičnog bekapa radi bekap SQL baze na svakih 12h, baza nije velika ima ~350mb tako da može server da podnese bekap ovoliko često, u slučaju da se opet desi update i pobrljave tabele da može da se vrati sa minimalnim ili nikakvim gubicima.

  Još jednom izvinjavam se svim forumašima, ali zaista je ozbiljniji bug u pitanju i slučaj je prijavljen nadležnima iz Xenforo dev tima.
   
  merin, Ladislav, Dragan and 1 other person like this.