Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

LinuxMint HP 1020

Discussion in 'Debian, LinuxMint, Ubuntu' started by Zoki021, 13.12.2018.

  1. Zoki021

    Korisnik

    Joined:
    08.12.2018
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Okruženje:
    Cinnamon
    Sistem:
    Mint
    Imam problem sa štampanjem .Naime, imam štampać LaserJet 1020,skinuo sam novi HPLIP ,instalirao i sve je išlo u redu do samog štampanja. Uključim štampač da štampa test stranu, ne ištampa niša i ne pokrene ga ,a linux mi napiše da je štampanje završeno. Isto mi se događalo i sa Ubuntu dok sam imao. Koji su mi sledeći koraci?
     
  2. 100%

    100% Isključen sa foruma

    Joined:
    16.03.2018
    Messages:
    410
    Likes Received:
    523
    Okruženje:
    Mate
    Sistem:
    Ubuntu
  3. Zoki021

    Korisnik

    Joined:
    08.12.2018
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Okruženje:
    Cinnamon
    Sistem:
    Mint
    Piše mi Device comunication Error (5012).
     
  4. 100%

    100% Isključen sa foruma

    Joined:
    16.03.2018
    Messages:
    410
    Likes Received:
    523
    Okruženje:
    Mate
    Sistem:
    Ubuntu
    Ako pokreneš HP Toolbox kao root da li ti se ista greška javlja?
     
  5. Zoki021

    Korisnik

    Joined:
    08.12.2018
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Okruženje:
    Cinnamon
    Sistem:
    Mint
  6. Zoki021

    Korisnik

    Joined:
    08.12.2018
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Okruženje:
    Cinnamon
    Sistem:
    Mint
    Štampač je normalno priključen,proverio da li radi i pod win10 (radi normalno) i u HP device menager mi piše no device fuond A pod printers mi se vidi jasno da je priključen na lokalhost.
     
  7. Branimir Maksimovic

    Korisnik

    Joined:
    22.11.2018
    Messages:
    469
    Likes Received:
    334
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Manjaro
    Da nemas bug sa hplip plugins? Skoro je bio jedan bug koji je onemogucavao stampanje, pa je neki ljubazni lik
    napravio AUR paket sa fix-om, kasnije su popravili, al ja se slepam uz Arch Linux ;)
    Inace jel to usb stampac?
     
  8. Zoki021

    Korisnik

    Joined:
    08.12.2018
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Okruženje:
    Cinnamon
    Sistem:
    Mint
    Može biti.Stalno mi vraća na instairanje plug-in_Da USB štampač ,i javlja da nema nema ga tamo. A stalno je uklujučen štampač.
    Nikako da dđedo onog trećeg koraka.
    [​IMG]
     

    Attached Files:

    #8 Zoki021, 14.12.2018
    Last edited: 14.12.2018
  9. 100%

    100% Isključen sa foruma

    Joined:
    16.03.2018
    Messages:
    410
    Likes Received:
    523
    Okruženje:
    Mate
    Sistem:
    Ubuntu
    Root...

    how to run applications as root in linux

    Bugs...

    Bugs : HPLIP

    Da sam na tvom mestu uradio bih sledeće...

    Prvo bih uklonio hplip-gui i hplip...

    Code:
    sudo apt-get remove --auto-remove hplip-gui
    
    sudo apt-get remove --auto-remove hplip

    Pa bih probao pažljivo da uradim sve sa onog linka koji sam postavio iznad...

    Ako to ne bi upalilo, probao bih konkretnu pretragu i zaređao od rešenja do rešenja... recimo...

    device communication error 5012

    Pokreni se zoki, nemoj biti pasivan i samo čekati da ti ovde neko reši problem...

    Srećno.
     
    #9 100%, 14.12.2018
    Last edited: 14.12.2018
  10. Zoki021

    Korisnik

    Joined:
    08.12.2018
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Okruženje:
    Cinnamon
    Sistem:
    Mint
    Sve uradio i opet isto. Kad pokrenem štampač stalno mi traži da skinem i instaliram plugin. I po koji puta to uradim i opet isto. Slična stvar mi se dešavala i sa Ubuntuom.
     
    Branimir Maksimovic likes this.
  11. Branimir Maksimovic

    Korisnik

    Joined:
    22.11.2018
    Messages:
    469
    Likes Received:
    334
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Manjaro
    Inace da li sistem vidi stampac proveris sa lsusb, mada to verovatno znas.
     
  12. Zoki021

    Korisnik

    Joined:
    08.12.2018
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Okruženje:
    Cinnamon
    Sistem:
    Mint
    Evo ovde šta je učitao!! Imam USB Hub na kojem je štampač.
     

    Attached Files:

  13. Branimir Maksimovic

    Korisnik

    Joined:
    22.11.2018
    Messages:
    469
    Likes Received:
    334
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Manjaro
    Ovako je kod mene:
    Code:
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    Bus 003 Device 003: ID 046d:092c Logitech, Inc. QuickCam Chat
    Bus 003 Device 002: ID 04a9:2220 Canon, Inc. CanoScan LIDE 25
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    Bus 001 Device 005: ID 046d:c534 Logitech, Inc. Unifying Receiver
    Bus 001 Device 004: ID 03f0:002a HP, Inc LaserJet P1102
    Bus 001 Device 003: ID 1a2c:2d43 China Resource Semico Co., Ltd
    Bus 001 Device 002: ID 051d:0002 American Power Conversion Uninterruptible Power Supply
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    
     
  14. Zoki021

    Korisnik

    Joined:
    08.12.2018
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Okruženje:
    Cinnamon
    Sistem:
    Mint
    Znači iz nekog razloga ga ne očitava. Vidim od tebe ima ,a kod mene nema.
     
  15. Branimir Maksimovic

    Korisnik

    Joined:
    22.11.2018
    Messages:
    469
    Likes Received:
    334
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Manjaro
    Probaj da promenis usb port, ne znam, ako ga ne vidi sa usb-a to kao da je veza problem. Probaj usb 2, 3 mozda proradi.
    Iskljuci xhci u biosu i to.
     
    Dragan likes this.