Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Инсталирање Андроида на рачунару и лаптопу

Discussion in 'Android' started by МарестРПЦ, 13.07.2019 at 15:23.

 1. МарестРПЦ

  Korisnik

  Joined:
  16.10.2015
  Messages:
  330
  Likes Received:
  239
  Location:
  НН
  Okruženje:
  XFCE
  Sistem:
  Mint


  Дакле, ако имате неки баш, баш старији рачунар или лаптоп, можете га оспособити и удахнути му нови живот инсталацијом Андроида. Снимак показује детаљна упутства, корак по корак. Инсталација је проста, као да инсталирате било који други Линукс ГНУ систем. Овде се, конкретно, ради о Андроиду 8.1, тражио сам по нету .iso фајл за Андроид 9, али га нисам нашао.

  Инсталирао сам га синоћ и одмах на почетку се јавио једна мањи проблем: Препознао је да на мом хард диску имам Виндовс 7 али није приметио да имам и Линукс Минт 19.1 па сам морао опет да инсталирам ГРУБ уз помоћ Линукс Минт лајв мода.

  Друга битна ствар, нисам још нашо начин да се повежем на Интернет, јер колко видим, може само да се прикачи на бежични Интернет, а мој рачунар нема ту опцију, може само жичано. А сви знамо да коришћење Андроида нема неког смисла без Интернет конекције :)
   
  Collapse Signature Expand Signature
 2. Prizma

  Korisnik

  Joined:
  13.02.2017
  Messages:
  327
  Likes Received:
  254
  Location:
  Belgrade
  Okruženje:
  XFCE
  Sistem:
  OpenSuse
  @Commander се својевремено распитивао за те ствари. Имаш више опција :). Ја никако да пробам. На компу немам места, а ни рама да бих то покушавао у виртуали. Ево ти линк до теме:
  Full Android emulator | FOSS Forum | Free and Opensource Serbia
   
  МарестРПЦ likes this.
 3. МарестРПЦ

  Korisnik

  Joined:
  16.10.2015
  Messages:
  330
  Likes Received:
  239
  Location:
  НН
  Okruženje:
  XFCE
  Sistem:
  Mint
  @Prizma јао, па ти си тамо већ качио овај снимак што сам ја малопре поставио. Извињавам се свима, нисам знао да тема већ постоји :oops:

  ЕДИТ: @Commander 90% сам сигуран да ће ово да реши проблем који имаш. Само је битно да имаш могућност повезивања на Интернет бежично и то је то :)
  Касније, кад се прешалтам на Андроид 8.1 (тренутно пишем са Минта) могу и пар слика да окачим...
   
  Collapse Signature Expand Signature