Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ostali sistemi Kdenlive 19.04 problem

Discussion in 'Debian, LinuxMint, Ubuntu' started by Milan_St, 21.06.2019.

  1. Milan_St

    Saradnik Korisnik

    Joined:
    25.05.2012
    Messages:
    307
    Likes Received:
    167
    Location:
    Smederevo
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Ostalo
    Pre par dana sam instalirao Pop!_OS. Sve je proslo super, instalirao sam najnovije verzije programa Gimp, Darktable, Blender, Krita. Medjutim kod Kdenlive mi izbacuje kako je poslednja verzija 17.12, a na zvanicnom sajtu 19.04.

    Pokusavao sam preko PPA da instaliram, javlja da imam posledju verziju tj onu 17.12.

    sudo add-apt-repository ppa:kdenlive/kdenlive-stable
    sudo apt-get update

    Inace Kdenlive koristim i na poslu, ovde imamo Win10. Jel postoji neki drugi nacin da instaliram noviju verziju programa?
     
  2. Lazar

    Saradnik

    Joined:
    01.09.2013
    Messages:
    551
    Likes Received:
    318
    Okruženje:
    KDE 5
    Sistem:
    Arch
    Ако је Pop!_OS базиран на Ubuntu 18.04, онда нећеш моћи помоћу ppa да добијеш најновију верзију, а разлог је
    Погледај овде да нађеш Appimage пакет, он би теоретски требало да ради.
     
  3. Milan_St

    Saradnik Korisnik

    Joined:
    25.05.2012
    Messages:
    307
    Likes Received:
    167
    Location:
    Smederevo
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Ostalo
    Da jeste, baziran je na Ubuntu 18.04 LTS. U redu hvala probacu na taj nacin.
     
  4. Branimir Maksimovic

    Korisnik

    Joined:
    22.11.2018
    Messages:
    469
    Likes Received:
    334
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Manjaro
    Za najnovije verzije izabrao si pogresnu distribuciju. Ja otkako koristim Manjaro dobio
    sam mnogo na produktivnom vremenu, a minimalizovao gubljenje vremena :p
     
  5. Milan_St

    Saradnik Korisnik

    Joined:
    25.05.2012
    Messages:
    307
    Likes Received:
    167
    Location:
    Smederevo
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Ostalo
    Kod mene je problem bio sto nisam mogao da instaliram drajver za graficku tablu i kod Manjara (mozda i mojim ne znanjem). Medjutim problem je resen kod Pop OS-a koji je automatski nasao drajver pri prvom pokretanju. :)

    @Lazar Hvala jos jednom na pomoci Appimage je startovao najnoviju verziju :)