Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Openbox

Discussion in 'Opšte diskusije' started by becho2150, 14.11.2013.

  1. becho2150

    Korisnik

    Joined:
    28.08.2012
    Messages:
    43
    Likes Received:
    7
    Sistem:
    Debian
    interesuje me kada se instalira openbox sta se mora instalirati od dodatnih aplikacija
     
  2. klod

    Korisnik

    Joined:
    25.07.2013
    Messages:
    365
    Likes Received:
    129
    Location:
    Beograd
    Sistem:
    Arch
    Pazi koincidencije, sad sam se probudio jer sam se do 6 jutros drkao sa openbox-om. I opet imam gomilu problema. Ono, ne mora nista, ali moze svasta, imas na sajtu. Ne zelim da ti kvarim tu avanturu, al ja sam za sad instalirao hsetroot za podesavanje pozadine i tint2 za taskbar.

    Conky je takodje uobicajen, i njega sam skinuo ali ga jos nisam konfigurisao, imam hitnije problemcice :)

    Takodje sam metnuo lxterminal, lxappearance, obmenu, obconf, i mozda jos par stvari kojih ne mogu da se setim.

    To je ako mislis na "cist" openbox, ako instaliras u kombinaciji sa gnomom ili kde-om, il tako nesto, o tom ne znam nista :D

    Instalirao sam i Wicd, menadzer konekcija. Jedan od iritantnijih problema mi je to sto mi se pri podizanju pojavljuju tri Wicd-a. Ne znam kako to da promenim, upomoc :)
     
    Collapse Signature Expand Signature
  3. becho2150

    Korisnik

    Joined:
    28.08.2012
    Messages:
    43
    Likes Received:
    7
    Sistem:
    Debian
    i ja sam u nedoumici da li da pokusam sa openboxom ili ne da necu upasti u vece probleme
     
  4. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
  5. becho2150

    Korisnik

    Joined:
    28.08.2012
    Messages:
    43
    Likes Received:
    7
    Sistem:
    Debian
    jeli bolji fb panel od tint2
     
  6. klod

    Korisnik

    Joined:
    25.07.2013
    Messages:
    365
    Likes Received:
    129
    Location:
    Beograd
    Sistem:
    Arch
    Upomoc, zasto imam 3 wicd-a kad se podignem, i kako to da promenim?? :D
     
    Collapse Signature Expand Signature
  7. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Dobra su oba, probaj :).

    Tako što prestaneš da vičeš i rešiš stvar :D. Ili malo bolje opiši šta si radio, šta imaš u autostart sobzirom da ti tu i ne treba jer wicd-gtk loaduje svoj iz xdg na primer ;).

    http://packages.debian.org/wheezy/all/wicd-gtk/filelist
     
  8. klod

    Korisnik

    Joined:
    25.07.2013
    Messages:
    365
    Likes Received:
    129
    Location:
    Beograd
    Sistem:
    Arch
    autostart, nista posebno:

    if [ "$DESKTOP_SESSION" != 'gnome' ]; then
    DESKTOP_ENV="OPENBOX"
    if which /usr/lib/x86_64-linux-gnu/openbox-xdg-autostart >/dev/null; then
    /usr/lib/x86_64-linux-gnu/openbox-xdg-autostart $DESKTOP_ENV
    fi
    fi

    hsetroot -full ~/.config/openbox/wallpapers/red_deb.jpg &
    tint2 &

    /etc/xdg/autostart/wicd-tray.desktop, ni ovde nista pametno ne vidim:

    [Desktop Entry]
    Categories=Application;Network;
    Exec=wicd-gtk --tray
    GenericName=Network Manager
    Icon=wicd-gtk
    Icon[en_US]=wicd-gtk
    Name=Wicd Network Manager Tray
    Name[en_US]=Wicd Network Manager Tray
    Comment=Display network connection status in the system tray
    Comment[en_US]=Display network connection status in the system tray
    Terminal=false
    Type=Application
    Version=1.0
    X-GNOME-Autostart-enabled=true
    X-KDE-autostart-after=panel
    ~

    Eh kad bih znao sta sam radio :D
    a autostart iz /etc/xdg/openbox je isto prazan, ima samo ovaj if-else sto sam iskopirao u ~/.config/openbox :)
     
    Collapse Signature Expand Signature
  9. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Gde ti se pojavljuju tri wicd ? :D

    Ti jedino ako si sva četiri instalirao, koliko vidim toliko ih ima wicd-cli, wicd-gtk, wicd-kde i wicd-curses. Treba ti jedan samo pa biraj koji gui hoćeš :D.
     
  10. klod

    Korisnik

    Joined:
    25.07.2013
    Messages:
    365
    Likes Received:
    129
    Location:
    Beograd
    Sistem:
    Arch
    Dole desno na tint2 panelu, i kad kucam ps -e imam 3 wicd-client-a.

    Jok, imam samo wicd-gtk.
     
    Collapse Signature Expand Signature
  11. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Instalirano šta :D
    Code:
    apt-cache policy *wicd*
    
     
  12. klod

    Korisnik

    Joined:
    25.07.2013
    Messages:
    365
    Likes Received:
    129
    Location:
    Beograd
    Sistem:
    Arch
    root@sidonja:/etc# apt-cache policy *wicd*
    wicd:
    Installed: 1.7.2.4-4.1
    Candidate: 1.7.2.4-4.1
    Version table:
    *** 1.7.2.4-4.1 0
    500 http://ftp.debian.org/debian/ sid/main amd64 Packages
    100 /var/lib/dpkg/status

    sta je ovo? :D

    Odoh ja u skolicu, kasnim na analizu :)
     
    Collapse Signature Expand Signature
  13. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Ne znam šta je to, treba da ih imaš više :D.
     
  14. muzicar

    Korisnik

    Joined:
    29.03.2012
    Messages:
    275
    Likes Received:
    187
    Location:
    Zrenjanin
    Okruženje:
    Ostalo
    Sistem:
    Ostalo
    Openbox uopste nije komplikovan, za mene je izgledao kao spansko selo ali kada sam krenuo da cackam po njemu shvatio sam da je sve prosto.

    Jedino mi je sad fbpanel spansko selo ali kad uhvatim vremena i oko njega cu se poigrati, za sad koristim tint2 panel.

    Za "tweak-ovanje" openbox-a potrebno je imati Obconf u njemu se menjaju teme i fontovi, sigurno se moze jos stosta podesavati ali ja za o koristim,Obmenu za podesavanje padajuceg menija,Lxappearance za ubacivanje tema za ikonice i kursor i stil izgleda prozora.Nitrogen koristim za pozadinu i tint2 panel.

    ovaj link sto je dvajedan dao http://urukrama.word.../openbox-guide/ po meni je Openbox biblija prelistajte i sve ce biti jasnije sto se tice ovog windows menadzera.

    Ja koristim Openbox na DEbian Wheezy 64 bit i kada se sistem digne zauzece RAM memorije mi je 105 MB.
     
  15. pavik

    Korisnik

    Joined:
    23.02.2012
    Messages:
    1,665
    Likes Received:
    572
    Dobra tema.. :playboy: Ako ima neko dobar tint2, može i da ga podeli ovde. Za novajlije na openboxu, preporučujem za početak Crunchbang.
     
  16. muzicar

    Korisnik

    Joined:
    29.03.2012
    Messages:
    275
    Likes Received:
    187
    Location:
    Zrenjanin
    Okruženje:
    Ostalo
    Sistem:
    Ostalo
    Lepo je to skockano inace riba na pozadini je Sijamski Borac koja se gaji u akvarijumima.Naziva se Borac jer ako se drze dva muzjaka zajedno u akvarijumu tucice se do smrti.Na Tajlandu su pre organizovane borbe ove ribice gde su se ljudi kladili ali su sad zakonom zabranjene
     
  17. klod

    Korisnik

    Joined:
    25.07.2013
    Messages:
    365
    Likes Received:
    129
    Location:
    Beograd
    Sistem:
    Arch
    Imao sam nekad borce u akvarijumu (po jednog u jednom trenutku naravno), al nisam imao pojma da je neko zapravo organizovao borbe :D
    Ajd za petlove i pse da razumem, al sta je tu zabavno da gledas dve ribice od po 3 cm kako se kolju :D
     
    Collapse Signature Expand Signature
  18. Robert Sijan

    Korisnik

    Joined:
    05.06.2012
    Messages:
    56
    Likes Received:
    4
    Location:
    Prijedor, Republika Srpska
    Sistem:
    CrunchBang
    Ja pokusao da pokrenen fbpanel i dobijem sljedeci error:

    volume: can't open /dev/mixer
    HINT: Do you have ALSA-OSS emulation loaded?
    HINT: Check out for 'snd-mixer-oss' kernel module loaded.
    HINT: Or disable 'volume' plugin at ~/.config/fbpanel/default.
    fbpanel: can't start plugin volume

    Pokusao sam da dodam koment na volume liniju u configu ali nije upalilo. Sta sada? :)
     
  19. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Instaliraš oss-compat pa restart ;). Ili ako nećeš taj plugin zatarabiš ili obrišeš taj volume plugin, pa instaliraš nešto drugo umesto njega... recimo volumeicon-alsa, pnmixer ili tome slično.

    Eto ja sad isprobavam gvolwheel :connie_pumpkinsmile:

    View attachment 2100

    U stvari evo ih tri komata istvoremeno da mi nije malo :)).

    View attachment 2101

    U stvari evo ih sva četiri pomenuta kandidata :connie_pumpkinsmile:

    View attachment 2102

    A imaš i volti domaćeg autora, isto nije loš... samo on je pisan u pythonu pa arči najviše :).
     
    pavik likes this.