Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

LinuxMint ruzan font iznenada

Discussion in 'Debian, LinuxMint, Ubuntu' started by 0n3tw0, 14.06.2013.

  1. 0n3tw0

    Korisnik

    Joined:
    06.02.2013
    Messages:
    413
    Likes Received:
    61
    Location:
    /
    Okruženje:
    XFCE
    Sistem:
    TRIOS
    za sada je bio jedan error, ali ga je ignorisao i nastavio dalje:

    nesto tipa.. 'make' ali je nastavio da strika, a ja ne mogu tacno da ti kazem sta je ispisao za to.
     
  2. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    OK ne diraj ga ništa dok ne završi sve ::) . U fajlu lab/cairo_tralala.build imaćeš log od toga svega što ispisuje, pa možeš da ga studiraš i kasnije ne moraš da ga juriš sad :connie_pumpkinsmile:

    Ako hoćeš a kad se završi to bildanje, zipuj taj build log fajl pa okači i ja ću moći da ti kažem jel sve proteklo regularno .
     
  3. 0n3tw0

    Korisnik

    Joined:
    06.02.2013
    Messages:
    413
    Likes Received:
    61
    Location:
    /
    Okruženje:
    XFCE
    Sistem:
    TRIOS
    ok, zipovacu ga, pa cu ga okaciti na drop-box. samo da zavrsi, i dalje strika.


    edit:
    zavrsio je sada.
     
  4. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Ne treba dropbox za to ::) , kad ga zipuješ kontam da je stotinak kilobajta, prikači ga ovde uz poruku :).
     
  5. 0n3tw0

    Korisnik

    Joined:
    06.02.2013
    Messages:
    413
    Likes Received:
    61
    Location:
    /
    Okruženje:
    XFCE
    Sistem:
    TRIOS
  6. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Lele šta si to okačio :connie_pumpkinsmile: . Daj sadržaj lab/ direktorijuma

    Code:
    ls
    
    Jel ima nešto tu sa ekstenzijom .build, to zipuj pa okači.
     
  7. 0n3tw0

    Korisnik

    Joined:
    06.02.2013
    Messages:
    413
    Likes Received:
    61
    Location:
    /
    Okruženje:
    XFCE
    Sistem:
    TRIOS
    cekaj. jel si pogledao file koji sam naknadno okacio u edit-ovanom post-u?

    sa ekstenzijom 'build' ima npr kada otvorim /lab dir. tu se izmedju ostalog nalaze oni paketici koje si spominjao i medju tim paketicima ima i file:

    cairo_1.12.14-0ubuntu1nikola2_amd64.build
    cairo_1.12.14-0ubuntu1nikola2_amd64.changes
     
  8. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Taj me zanima :).
     
  9. 0n3tw0

    Korisnik

    Joined:
    06.02.2013
    Messages:
    413
    Likes Received:
    61
    Location:
    /
    Okruženje:
    XFCE
    Sistem:
    TRIOS
  10. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Odlično :), sad instaliraš paketiće trebaju ti mislim samo ova dva ovako:

    Code:
    sudo dpkg -i libcairo2_1.12.14-0ubuntu1nikola2_amd64.deb libcairo-gobject2_1.12.14-0ubuntu1nikola2_amd64.deb
    I posle neka neko kaže da početnik ne može da rebuilda i pečuje pakete :connie_pumpkinsmile: .
     
  11. 0n3tw0

    Korisnik

    Joined:
    06.02.2013
    Messages:
    413
    Likes Received:
    61
    Location:
    /
    Okruženje:
    XFCE
    Sistem:
    TRIOS
    ah.. greska :D

    Code:
    dpkg: error processing libcairo2:amd64 (--install):
    package libcairo2:amd64 1.12.14-0ubuntu1nikola2 cannot be configured because libcairo2:i386 is at a different version (1.12.14-0ubuntu1)
    dpkg: error processing libcairo2:i386 (--install):
    package libcairo2:i386 1.12.14-0ubuntu1 cannot be configured because libcairo2:amd64 is at a different version (1.12.14-0ubuntu1nikola2)
    dpkg: dependency problems prevent configuration of libcairo-gobject2:amd64:
    libcairo-gobject2:amd64 depends on libcairo2 (>= 1.10.0); however:
    Package libcairo2:amd64 is not configured yet.
    dpkg: error processing libcairo-gobject2:amd64 (--install):
    dependency problems - leaving unconfigured
    Errors were encountered while processing:
    
    libcairo2:amd64
    libcairo2:i386
    libcairo-gobject2:amd64
     
  12. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Nije to greška nego je tačno :D, da sam zaboravio na multiarch :air_kiss: . Sačuvaj sve te pakete negde za svaki slučaj prvo!

    Kad si sačuvao one debove nagde sa strane, onda obriši sve iz tog lab direktorijuma i ostavi samo ova dva:

    Code:
    cairo_1.12.14-0ubuntu1nikola2.debian.tar.gz
    cairo_1.12.14.orig.tar.xz
    
    cairo_1.12.14.orig.tar.xz raspakuješ i dobijaš cairo_1.12.14 direktorijum, a cairo_1.12.14-0ubuntu1nikola2.debian.tar.gz kad raspakuješ dobijaš debian direktorijum, sad taj debian diretorijum ubaci u cairo_1.12.14 direktorijum.

    Pa onda u cairo_1.12.14 direktorijumu gornjom komandom ideš samo sa:

    Code:
    debuild -ai386 -us -uc
     
  13. 0n3tw0

    Korisnik

    Joined:
    06.02.2013
    Messages:
    413
    Likes Received:
    61
    Location:
    /
    Okruženje:
    XFCE
    Sistem:
    TRIOS
    cekaj.. moram da napravim pauzu. da pojedem nesto. ako mozes da nastavimo za nekih 15-ak minuta?
     
  14. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Ej, prekidamo kad hoćeš :) ma jedi nemoj da mi padaš u nesves :empathy:
     
  15. 0n3tw0

    Korisnik

    Joined:
    06.02.2013
    Messages:
    413
    Likes Received:
    61
    Location:
    /
    Okruženje:
    XFCE
    Sistem:
    TRIOS
    hahahha necu pasti u nesvest, ali mi treba energija :D

    ako mozes da me sacekas 15-ak minuta?
     
  16. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Ma cepaj samo i isprati ono gore, treba da dobiješ i i386 verzije istih paketa pa da ih sva četiri zajedno instaliraš.
     
  17. cybermanic

    Korisnik

    Joined:
    10.05.2013
    Messages:
    175
    Likes Received:
    17
    Location:
    Novi Sad
    Okruženje:
    XFCE
    Sistem:
    Mint
    Ej, sačekajte da zakuvam kafu, da mi nešto ne promakne. :)
     
  18. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    Dok vi skuvate kafu ja bih ovo sve završio, nema ni desetak komandi ::) ali pošto je početnik mora sve pa i kašičica da se zažvaće :connie_pumpkinsmile:

    Počeću da mašim komande od dosade :morning2:
     
  19. cybermanic

    Korisnik

    Joined:
    10.05.2013
    Messages:
    175
    Likes Received:
    17
    Location:
    Novi Sad
    Okruženje:
    XFCE
    Sistem:
    Mint
    Nemoj da se nerviraš, ako izgubiš nit, izgubiće se i on. :connie_feedbaby:
     
  20. dvajedan

    Korisnik

    Joined:
    17.06.2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    575
    To je tačno, mnoga deca ogladne baš kad treba da pišu domaći zadatak :connie_feedbaby:. I posle im je učiteljica kriva :connie_girl_search_sky: .

    Za kaznu - 50 puta da rebuildaš isti paket :wacko3:
     
    cybermanic likes this.