FOSS Hosting

Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ukidanje FB, Twitter i G+ naloga

Discussion in 'Globalna obaveštenja' started by FOSSbot, 27.09.2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. FOSSbot

  Staff Member

  Joined:
  14.05.2012
  Messages:
  73
  Likes Received:
  72
  Sistem:
  Ostalo
  Poštovani forumaši,

  U cilju zaštite podataka naših korisnika kao i podataka osetljive prirode koji naši korisnici poseduju a povezani su na naš server preko opcije za brzo povezivanje putem socijalnih mreža u konkretnom slučaju Facebook, Twitter i Google+, pomenute mreže biće onemogućene trajno na našim serverima.

  Živimo u vremenu u kojem je borba za privatnost i pre svega pravo na privatnost postala jako škatljiva tema sa puno nepoznatih i kako više nismo sasvim sigurni šta socijalne mreže čine sa podacima naših korisnika i da li ih u nekom obliku kompromituju, rešili smo da potpuno ukinemo bilo kakav vid reklamiranja i povezivanja sa socijalnim mrežama, što uključuje ukidanje socijalnih grupa koje su povezane sa našim serverom.

  Zašto ovo radimo? Jednostavan je odgovor... Zato što im neverujemo!

  Hvala na razumevanju!
   
  Miki, r2d2, bojan.995 and 7 others like this.
 2. FOSSbot

  Staff Member

  Joined:
  14.05.2012
  Messages:
  73
  Likes Received:
  72
  Sistem:
  Ostalo
  Poštovani forumaši,

  Ukinuli smo opciju prilikom registracije na forum koja je zahtevala unos datuma rođenja (smatramo da je to privatna stvar i ne treba da bude zahtevana), sada je to polje opciono i ukoliko želite nakon registracije možete upisati datum vašeg rođenja u "Korisničkom Panelu".
  Istom prilikom smo instalirali "TOR enabled" koja omogućava registrovanje i korišćenje FOSS strana potpuno anonimno, sada kada se na FOSS.rs povežete preko enkriptovanog protokola HTTPS možete najnormalnije da pristupate stranama bilo preko proxy-a ili privatnog VPN-a (ranije niste mogli), naravno ako taj VPN ili proxy nije na blacklisti na koje smo pretplaćeni kako bi izbegavali veliku količinu spama koja pokušava da se registruje na forum (dnevno preko 300 pokušaja registracija botnet-a i sličnih spam botova).

  Uskoro će biti uvedena i opcija "Two step verification" za one koji bi da dodatno osiguraju nalog na forumu, ova opcija će biti opciona neće biti zahtevana.

  Nadamo se da razumete i podržavate naše akcije da FOSS postane jedno bezbedno i potpuno sigurno mesto za vaše diskusije, pitanja i probleme!

  Hvala na razumevanju!
   
  Miki, r2d2, bojan.995 and 5 others like this.
 3. FOSSbot

  Staff Member

  Joined:
  14.05.2012
  Messages:
  73
  Likes Received:
  72
  Sistem:
  Ostalo
  Poštovani forumaši,

  Najbezbedniji metod korišćenja socijalne mreže jeste upravo Twitter, stoga smo odlučili da samo njega koristimo za obaveštenja i za komunikaciju sa "spoljnim svetom".

  Za one koji možda ne znaju, naš zvaničan Twitter nalog je FOSS Srbija (@FossSrbija) | Twitter

  Hvala na razumevanju!
   
  bojan.995 likes this.
FOSS Hosting
Thread Status:
Not open for further replies.