Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Veličina Firefox fontova?

Discussion in 'Opšte diskusije' started by Commander, 13.02.2012.

  1. Commander

    Staff Member

    Joined:
    13.01.2012
    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    4,762
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Debian
    Do sada nisam našao adekvatno i potpuno rešenje ovog, nenormalno iritirajućeg problema. ;)

    Kako smanjiti u Firefox-u veličinu fonta bookmark's kao i u address dropdown lista posećenih sajtova!?

    Da li treba neka vrednost možda da se promeni u "about:config"? Isti problem je sa svim pretraživačima, tako da nisam siguran koliko je to do browser-a. Isto tako rešenje nije da smanjujem fontove u Gnome-Font jer time smanjim sve ostale fontove, pa dok dođem na onu normalnu veličinu koja bi u stvari trebala da bude za bookmark's i address ostalo bude totalno ne čitljivo.

    :)
     
    Collapse Signature Expand Signature
  2. marko

    Korisnik

    Joined:
    29.01.2012
    Messages:
    117
    Likes Received:
    1
    Ovako se smanjuje prostor medju stavkama. Dodati ovaj kod u UserChrome.css fajl. Vrednost 0px menjati u 1 ili 2 zavisno od teme.

    Code:
    /*Reduce line spacing in bookmarks and other pull-down menus: */
    menupopup > menu, popup > menu, menupopup > menuitem, popup > menuitem
    {-moz-appearance: none !important; padding-top: 0px !important; padding-bottom: 0px !important;}
    .menu-accel, .menu-iconic-accel, .menu-text, .menu-iconic-text
    {margin-top: 0px !important; margin-bottom: 0px !important;}
    
    menuseparator {margin: 0px 0px 0px 0px !important;}
    menuitem[label="Bookmark All Tabs..."] {display: none !important;}
    menuitem[label="Open in Tabs"] {display: none !important;} /* 1.5, for 2.0 "Open All in Tabs" */ 
     
  3. Commander

    Staff Member

    Joined:
    13.01.2012
    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    4,762
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Debian
    UserChrome!? A ja sam pitao za Firefox... :)

    Inače meni je problem veličina fonta a ne prostor, nebih da sabijam bukmarks a fontovi i dalje veliki da budu ;)
     
    Collapse Signature Expand Signature
  4. marko

    Korisnik

    Joined:
    29.01.2012
    Messages:
    117
    Likes Received:
    1
    Vidi se da si novajlija na Firefoxu.. ;)

    Fajl se nalazi u .mozila/firefox/2wlrdyoz.default/chrome

    Ne znam na šta si navikao, ali ja ne vidim nikakve prevelike fontove..
     
  5. Commander

    Staff Member

    Joined:
    13.01.2012
    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    4,762
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Debian
    Godinama sam koristio Chrome pa otud ta zatupljenost ;)

    Inače folder Chrome mi se nalazi u extenzijama imam tri foldera Chrome ali su sva tri od extenzija (flagfox, sleekdark, sliverglow) i nigde nemam neki .css fajl!
     
    Collapse Signature Expand Signature
  6. marko

    Korisnik

    Joined:
    29.01.2012
    Messages:
    117
    Likes Received:
    1
    Probaj pretragom da nadješ fajl userChrome.css. Preko njega se mogu vršiti brojne modifikacije izgleda.

    [​IMG]
     
  7. Commander

    Staff Member

    Joined:
    13.01.2012
    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    4,762
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Debian
    Nema...

    Kao što rekoh uopšte nemam taj dir na toj lokaciji. Moja verzija je 10.0
     
    Collapse Signature Expand Signature
  8. marko

    Korisnik

    Joined:
    29.01.2012
    Messages:
    117
    Likes Received:
    1
    Misterija... poslednjih par godina čeprkam po tom fajlu i uvek je bio tu. ;) I moja verzija je 10.


    http://www.omgubuntu.co.uk/2011/01/how-to-reduce-the-firefox-4-menu-button-to-an-icon-in-linux/
    http://quickfoxnotes.inbasic.net/forum/viewtopic.php?f=3&t=145
     
  9. Commander

    Staff Member

    Joined:
    13.01.2012
    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    4,762
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Debian
    Sad sam video na Arch forumu da jedan čovek isto nema taj fajl...

    Mislim... nisam glup pa da ne vidim fajl ;) Ajde ti lepo meni okači taj css ovde na forum da ga skinem i ubacim kod mene, pa da vidim da li će da radi.
     
    Collapse Signature Expand Signature
  10. marko

    Korisnik

    Joined:
    29.01.2012
    Messages:
    117
    Likes Received:
    1
    Ovako je trenutno stanje:

    Code:
    /* Hide "Unsorted Bookmarks" in bookmarks toolbar menu */
    #BMB_bookmarksPopup menuseparator:last-of-type,
    #BMB_bookmarksPopup #BMB_unsortedBookmarks {
      display: none !important }
    
    #addon-bar{margin-bottom: -1px !important;} /* Use whatever value you want */
    
    
    
    /* Make the Search box flex wider */
    #search-container, #searchbar {
    width: 150px !important;
    }
    
    
    /*Reduce line spacing in bookmarks and other pull-down menus: */
    menupopup > menu, popup > menu, menupopup > menuitem, popup > menuitem
    {-moz-appearance: none !important; padding-top: 0px !important; padding-bottom: 0px !important;}
    .menu-accel, .menu-iconic-accel, .menu-text, .menu-iconic-text
    {margin-top: 0px !important; margin-bottom: 0px !important;}
    
    menuseparator {margin: 0px 0px 0px 0px !important;}
    menuitem[label="Bookmark All Tabs..."] {display: none !important;}
    menuitem[label="Open in Tabs"] {display: none !important;} /* 1.5, for 2.0 "Open All in Tabs" */ 
    /* The following four lines were added by KDE */
    scrollbarbutton[sbattr="scrollbar-up-top"] { display: -moz-box !important; }
    scrollbarbutton[sbattr="scrollbar-down-top"] { display: none !important; }
    scrollbarbutton[sbattr="scrollbar-up-bottom"] { display: -moz-box !important; }
    scrollbarbutton[sbattr="scrollbar-down-bottom"] { display: -moz-box !important; }
    menubar > menu { color: #e0dedb !important; } menubar > menu[_moz-menuactive="true"][open="false"] { color: #e0dedb !important; } menubar > menu[_moz-menuactive="true"][open="true"] { color: #e0dedb !important; } /* MenuColors, Added by QtCurve -- do not remove */
    
     
  11. Commander

    Staff Member

    Joined:
    13.01.2012
    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    4,762
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Debian
    Sad sam kreirao folder Chrome i ubacio ovaj fajl medjutim..... ništa se ne dešava.
     
    Collapse Signature Expand Signature
  12. marko

    Korisnik

    Joined:
    29.01.2012
    Messages:
    117
    Likes Received:
    1
    Kod mene je LMDE, tj. više Debian testing, nego Mint. Neka pogleda neko raspored foldera ko vozi poslednji Mint..
     
  13. Uroš

    Korisnik

    Joined:
    05.02.2012
    Messages:
    185
    Likes Received:
    52
    Location:
    Beograd
    Okruženje:
    Unity
    Sistem:
    Ubuntu
    Vladimire, pitanje je gde si kreirao taj user.css, verovatno nije korektna putanja, ispravna putanje je

    Home>.mozilla>blabla.default> chrome

    taj folder sadrži 3 fajla i to userChrome.css, userContent-example.css i userChrome-example.css

    Moj userChrome.css izgleda ovako
    Code:
    @namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul");
    #PersonalToolbar .toolbarbutton-text {font-size: 11px !important;}
    Onaj navedeni kod dodaj iza poslednje linije, sačuvaj i restartuj Ffox
     
  14. Commander

    Staff Member

    Joined:
    13.01.2012
    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    4,762
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Debian
    Upravo na toj putanji sam i kreirao folder Chrome i dodao userChrome.css a u njega ubacio ovo što mi je Marko okačio.
     
    Collapse Signature Expand Signature
  15. Uroš

    Korisnik

    Joined:
    05.02.2012
    Messages:
    185
    Likes Received:
    52
    Location:
    Beograd
    Okruženje:
    Unity
    Sistem:
    Ubuntu
    Hajde na brzinu probamo nešto, preimenuj postojeći .mozilla u bilo šta, privremeno, dok ti je ugašen ffox, pa ga pokreni. To ti kreira novi .mozilla. U njemu lociraj chrome u userChrome.css i pokušaj da ga edituješ. Cenim da je neki add-on uzrok nevolje.
     
  16. Александар

    Korisnik

    Joined:
    23.01.2012
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Уроше, зар није елегантније решење покретање фајерфокса из новог профила?

    Code:
    firefox -P
     
    Collapse Signature Expand Signature
  17. Commander

    Staff Member

    Joined:
    13.01.2012
    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    4,762
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Debian
    [quote author=Uroš link=topic=251.msg2997#msg2997 date=1329128768]
    Hajde na brzinu probamo nešto, preimenuj postojeći .mozilla u bilo šta, privremeno, dok ti je ugašen ffox, pa ga pokreni. To ti kreira novi .mozilla. U njemu lociraj chrome u userChrome.css i pokušaj da ga edituješ. Cenim da je neki add-on uzrok nevolje.
    [/quote]

    Uradio to (opet Chrome folder nema) i sada imam na tom profilu još manje foldera nego ranije ;)

    Inače da se nebi zezali oko tog .css fajla da li je to 101% sigurno da će mi taj css fajl rešiti veličinu fontova u firefoxu!? Mislim da nije baš tako bar po temama na koje se ljudi žale po drugim forumima...
     
    Collapse Signature Expand Signature
  18. korisnik02

    Korisnik

    Joined:
    14.01.2012
    Messages:
    655
    Likes Received:
    11
    Vlado nisi jedini koji nema tu fasciklu. Na dva računara imam Mint i na oba su lisice. Na jednom je verzija 11 a na drugom je verzija 10. Ni u jednom ni u drugom nemam chrome fasciklu. Pretragom ne mogu da nađem userChrome.css nigde.
     
  19. Commander

    Staff Member

    Joined:
    13.01.2012
    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    4,762
    Okruženje:
    Gnome 3
    Sistem:
    Debian
    3x sam prtražio celu instalaciju na search i nema nigde userChrome.css
     
    Collapse Signature Expand Signature
  20. Uroš

    Korisnik

    Joined:
    05.02.2012
    Messages:
    185
    Likes Received:
    52
    Location:
    Beograd
    Okruženje:
    Unity
    Sistem:
    Ubuntu
    Ja sam se ranije igrao sa tim .css dok mi nije dosadilo, radilo je super. I to u verziji 4.x dobro se sećam, to radi. E sad kaže kb.mozilla da se chrome ne pravi po defaultu, to nisam znao:
    Elem pogledaj sam ovde: http://kb.mozillazine.org/UserChrome.css
    Aleksandre, da u suštini sa novim prfilom bi dobio isti rezultat, nisam se setio odmah ;)